Ingyenes vizsgálat
.
Kiemelt termékek
Hírlevél

Szeretne értesítést kapni híreinkről, akcióinkról? Kérje hírlevelünket!

Hírlevél fel/leiratkozás
Méret segédlet

Általános szerződési feltételek

Elállás joga, áruk cseréje, visszavétele.

Amennyiben vásárlónk rendelését véletlenül vagy tévedésből adta le, a hibás rendelés leadást követően ügyfélszolgálatunkon még postázás előtt minden következmény nélkül lemondhatja.

A megrendelés során a vevő élhet a 45/2014 (II.23) kormányrendeletben rögzített feltétel nélküli elállási jogával. 

Fontos:

 • A vevő a szerződéstől az áru átvételét követő 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat.
 • Az elállásra illetve reklamálásra vonatkozó igényét e-mailben, telefonon, vagy pedig postai úton indíthatja el a vásárló.
 • A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Elállás miatt a vevőt kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.
 • A postán keresztül visszaküldött áru sértetlenségét munkatársunk személyesen ellenőrzi és ellenértékét legkésőbb az áru megérkezését követő 30 munkanapon belül eljuttatjuk a vevő címére, illetve átutaljuk az általa megadott bankszámlaszámra.
 • Ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszajuttatni áruházunk részére, akkor nem vállaljuk a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatjuk a vásárlónak, saját költségére.
 • A visszaküldéshez megfelelően becsomagolva - a sértetlen cipőt a sértetlen dobozában (a dobozt papírba csomagolva) eredeti számlával, - személyesen, futárszolgálattal vagy postai úton kell eljuttatni
 • Csere és elállás kapcsán visszaküldött termékeket H-P: 10-16 óráig a Tappancsoló Kft. 2600 Vác, Széchenyi u. 16. szám alatti címre kérünk visszaküldeni. Telefon: 06 20 469 1575

Szavatosság

A 2002. évi XXXXVI. Ptk. törv. és 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet értelmében.

A Vásárló a teljesítés időpontjától számított két éven belül élhet szavatossági igényével.

A szavatosság a vásárlás pillanatában meglevő rejtett gyártási és anyaghibákra vonatkozik. A lábbeli kopása, elhasználódása, amortizálódása nem anyag illetve gyártási hiba. A szavatosság nem tartóssági vagy kihordási idő, hanem egy jog arra, hogy egy adott időtartamon belül a termék meghibásodása reklamálható legyen.

A gyerekcipők/szandálok utcai használatra tervezettek és készültek. Példák a NEM GYÁRTÁSI hibákra:

 • ápolás/tisztítás hiánya illetve nem megfelelő tisztítás (Vízbe vagy mosógépbe rakni szigorúan tilos és azonnali garanciavesztéssel jár)
 • talp elkopása
 • tépőzár elkoszolódása, bolyhosodása
 • járóránc a bőrön
 • bokasüllyedés miatt asszimetrikusan kopó cipő
 • beázás (kivéve a vízhatlanként feltüntetett termékek esetében (GORE-TEX, Waterproof vagy gumicsizma))
 • külső behatás, szándékos rongálás
 • nem rendeltetésszerű használat (sport tevékenység, motorozás, zokni nélkül viselés)
 • benti (óvodai/otthoni) játék során: pl. két láb közé ülés, szőnyegen kúszás/mászás közben a lábbeli
 • folyamatosan horzsolódik, ekkor az orr rész sérülhet, talpél elkophat, belső talpbetét felszakadhat stb.
 • kinti játék során: pl. motorozás/biciklizés/hintázás/csúszdázás stb. közbeni sérülés, elkopás, talpfelválás stb.

Amennyiben a termék rendeltetésszerű használat során tönkrement, a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben leírtak szerint legkésőbb 15 napon belül el kell rendeznünk a termék javítását vagy cseréjét. Csere esetén csak a meghibásodott termékkel azonos tulajdonságú termékre lehet cserélni (méret és jelleg azonosság!). Mi garantáltan azon leszünk, hogy napokon belül, minél kisebb kellemetlenséggel megoldódjon a sajnálatos probléma.

Javítás esetén a szavatossági idő annyival hosszabbodik meg, amennyi ideig a vásárló a terméket a hiba miatt nem tudta használni. A termék jelentős részének kicserélése esetén (pl. egy cipő talpának cseréje esetén) a kicserélt részre a szavatossági idő újra kezdődik. Amennyiben a termék bármilyen hibája a vásárló előtt a vásárláskor ismert volt (ez a szavatossági jegyen feltüntetésre került), erre a hibára szavatossági igény nem érvényesíthető. Amennyiben a vásárló igényét határidőn túl jelentette be, illetve ha a hiba oka az átadás után keletkezett (pl. természetes elhasználódás, helytelen kezelés vagy tárolás, erőszakos külső behatás), szavatossági igény nem teljesíthető. A szavatosság gyári hibára vonatkozik, ezért javítás vagy csere csak rendeltetésszerű használat során, külső behatás nélkül keletkező hibák esetén érvényesíthetők. Garanciális javítás/csere szándékot, kérjük a hiba keletkezése után haladéktalanul jelezze! Ha a hiba azért nem javítható, mert túlhordta a cipőt, a garanciális javítást elutasíthatjuk.

Nem rendeltetésszerű használat esetén, vitás esetekben akkreditált szakértő segítségét kérjük a kifogásolt termék bevizsgálására. A vizsgálatról készült szakvéleményt legkésőbb 15 napon belül eljuttatjuk a vásárlónak. A vizsgálat megállapításait magunkra nézve kötelező érvényűnek tekintjük.

A Szolgáltató nem értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna.

Fogyasztóvédelem 

A fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok és információk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (www.nfh.hu) honlapján elérhetők. A fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/.

Az itt nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.S.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak. A vásárló megrendelésével létrejött távollévők között megkötött szerződés írásbeli szerződésnek minősül. A szerződés nyelve magyar.xx

Kérjük, ossza meg velünk véleményét, észrevételét, hogy ezzel is növelni tudjuk munkánk hatékonyságát és vevőink elégedettségét. Minden beérkezett véleményre reagálunk és minden általunk, illetve szállítóink által elkövetett hiba esetén a legnagyobb rugalmassággal vásárlóink érdekeit szem előtt tartva járunk el.